Bu Blogda Ara

24 Mart 2010 Çarşamba

Yeşilköy' de Balıkçı


Şimdi "Yeşilköy' de Balıkçı" başlığını görünce hemen atlamayın, Balıkçı Yüksel benzeri, bütçede acı verecek hesaplar ödemenize yol açacak yerlerden birinin tanıtımını yapmayacağım. Uzakdoğu seyahati dönüşü buluştuğum arkadaşım sayesinde öğrendiğim, tahmin bile edemeyeceğiniz bir yere konuşlanmış balıkçıyı öğreteceğim size. Sakin olun, Uzakdoğu' dan da haberler yolda, sırayla herşey!
Eski Bakırköy' lüler ve Yeşilköy' lüler mutlaka biliyordur burayı, marinanın sonunda çekek yeri denilen, teknelerin bakıma alındığı bölümün en sonunda, gözlerden uzak küçücük bir dükkan. Yol boyunca sağ tarafta tekne bakımında kullanılan alet, edevatların depolandığı dükkan benzeri yerler, soyunma kabini olduğunu tahmin ettiğim yan yana dizili kilitli kapılar, duvara asılı televizyonu izleyen saçı sakalı birbirine karışmış, küçük elektrikli sobanın başında eski püskü masa başına oturmuş tipler ve dandik bir tuvalet önünden geçerek adeta korku filmi setinde dolanır gibi bir ortamda yürüyorsunuz. Az sonra karanlık köşelerden birinden Michael Jackson Thriller klibinden bir yaratık fırlayacak sanki!
Bununla birlikte bu izbe görünümle taban tabana zıt olacak şekilde bakıma alınan tekneler arasına park edilmiş Range Rover ve bir sonraki boşlukta park etmiş A4 yolun sonunda bir sürprizin olduğunun habercisi adeta..
Önüne kadar geldiğinizde dahi buranın restoran olduğunu anlayamayabilirsiniz, dikkat edin, öylesine sıradan ve salaş ki..Fakat merak etmeyin, orada bir restoran yer alıyor ve siz önüne geldiğinizde kapısı açılacak, garson Mahsun sizi içeri buyur edecektir. Mahsun buranın hem komisi, hem garsonu, hem şefi. İçerisi toplam 10 masalık bir alan, loş ışıklı, tam zula tabir edilen bir yer. Müşteri kitlesi genelde müdavimlerden oluşuyor. Bir de metresini alanlarla, kaçamak yapıp ortalarda görünmek istemeyenler doldurmuş dükkanı..
Balık ağları ve denizle ilgili aksesuarlarla donatılmış tavan ve duvarlardan dekorasyon yapılmış, basit sandalye ve masalar üzerinde kareli kumaş örtüler konmuş. Benim gibi salaş ortamlardan hoşlanan biri iseniz tam size göre. Sigara yasağı henüz buraya uğramamış, bütün gece sigara içen herkes gibi biz de purolarımızı tüttürdük geniş geniş..Merak etmeyin üstünüz başınız kokmuyor, şaşırtıcı bir şekilde mekanın içi de dumanaltı değil.
Yemeklere gelirsek, bu salaş yerden beklenmeyecek şekilde geniş bir meze ve zeytinyağlı seçeneği var; Kereviz, enginar, pırasa, taze fasulye hazırda, beyaz peynir zaten default geliyor :) Ayrıca cevizli kereviz salatası, acılı ezme, sarımsaklı havuç ve yoğurt karışımı, yoğurtlu semizotu, pancar ve salata çeşitleri. Son derece yeterli bu çeşitleme. Zaten böyle bir yerde rakının yanına insan başka ne arar ki? Ara sıcak olarak kalamar ızgara ve güveçte karides, ardından da balıklar. Balık o gün ne alındıysa o, sorun Mahsun size sayacaktır. Ekmek tam ortada bulunan soba üzerinde kızarıp geliyor.
Biz ortaya 5 çeşit zeytinyağlı ve meze ile roka salatası söyledik, ardından kalamar ve güveçte karidesle devam ettik, sonra da ortaya barbun istedik. Bir ufak rakıyı boğduk, meyve ve güveçte helva ile kapanışı yaptık. Sonra da bir güzel puroları yakıp türk kahvesiyle keyif yaptık. Fiyat olarak bu salaşlıktan beklenecek kadar ucuz değil, mutlaka aynı fiyata ortalama bir restoranda aynı şeyleri yiyebilirdik. Bununla birlikte yeni bir yer keşfetmiş olmanın verdiği haz üstüne ortamın salaş ve sanki başka boyuta geçmiş hissi yaratması sebebiyle ben şahsen çok keyif aldım. Beni buraya getiren arkadaşım havaların ısınmasıyla birlikte dışarıya masaların atıldığını ve akşamüstü bu masalara oturup rakı içmenin çok daha fazla keyifli olduğunu söyledi, yaz gelsin onu da deneyeceğiz..
Mekanı Mahsun ile birlikte kapattık desem yalan olmaz, adam bizi bekledi resmen! Çıkışta soğuk havayı suratımıza yiyince şöyle bir titreyip kendimize geldik. Şiddetle tavsiye ederim, mekanın sıcaklığı sizi sarıyor. Gitmeden mutlaka Mahsun' u arayıp rezervasyon yaptırın, zira 10 tane masanın tam da yemek saatleri sırasında boş olması uzak bir ihtimal. Biz şansımızı deneyelim dedik ama nafile, masa boşalması için yolun başındaki lokalde 20 dk. tavla oynamak zorunda kaldık..
Mekanın bir ismi yok, çekek yerindeki balıkçı diyebiliriz, rezervasyon için Mahsun cep: 0536 526 61 55

1 yorum: