Bu Blogda Ara

8 Mart 2010 Pazartesi

Dönerci Şahin Usta


Uzun zamandır semt lezzetlerinden bahsetmiyordum. Giderayak burayı yazmış olayım, çünkü tadı damağımda kaldı; Bilenler, yazacak burayı mı buldun diyenler de olacaktır mutlaka ama yine de es geçemeyeceğim. Nuruosmaniye' de bulunan Dönerci Şahin Usta son zamanlarda yediğim en lezzetli döneri satıyor. Tırnak pide denilen sıcacık kebapçı pidelerinin içine yerleştirdiği leziz döneriyle bu çevrede 1969 yılından beri bir fenomen olmuş durumda. Yaklaşık 3 metre derinlik, 1.5 metre eni olan hap kadar dükanın içinde bir dönerci ustası, bir kasacı, bir de sipariş alıcı amca yer alıyor. Oturacak yer hak getire, içeri girdiğinizde hareket edecek yer yok. Önünde durup siparişinizi veriyorsunuz, döner dışında bir alternatif bulunmuyor zaten. Siz sadece pide mi çeyrek mi, yarım mı ona karar verin, içine konacak dönerin bir mi, bir buçuk mu, duble mi olacağını seçin, soğan ve domates eklenip eklenmeyeceğini düşünürken zaten siparişiniz hazırlanmış oluyor bile! Yanında harika bir açık ayranla nefis döneri mideye indirin.
Dediklerine göre öğlen 12 de geldiğinizde ciddi bir sırayı beklemeyi göze almak gerekiyormuş, 3 gibi de döner bitermiş. Ben öğlen 2 civarında gittim, sıra beklemedim, ama çok sık gelip giden oldu ve döner yeni takılmış haline göre yarı yarıya inceydi.
Yolu Nuruosmaniye tarafına düşecek olanlar mutlaka denemeli, pişman olmazsınız, arkadaşlarınıza tavsiye edecek bir dönerciniz olur. Kapalıçarşı Nuruosmaniye kapısının önünden sağa dönün, yolu bitirin, sağ döner dönmez sol tarafta bu minicik dükkanı zaten göreceksiniz. Kapalıçarşı' yı bilenler için Kılıççılar Kapısı' nın olduğu yerden sağa dönünce solda da diyebiliriz. Afiyet olsun :)
Açık adres: Nuruosmaniye Kılıççılar Sokak No:7 Tel: 0212 526 52 97

1 yorum:

  1. 42 SENELİK BİR BAŞARIYI ÖNCE AYAKTA ALKIŞLIYORUM:)
    ÖZELLİKLE BU ZAMANDA BU KADAR UZUN SÜRE AYAKTA DURABİLEN BİR MÜESSESE GÖRMEK ÇOK ZOR.
    KALİTEYİ HİÇ DÜŞÜRMEDEN DEVAM ETTİREBİLEN BU SALONA 41 KERE MAŞALLAH DİYORUM:)

    YanıtlaSil