Bu Blogda Ara

15 Ekim 2010 Cuma

Sota Mekan




Bir türlü Paris seyahatini anlatamadım nedense, yine konu seyahat dışı, ama bir sonraki yazı konusu mutlaka Paris olacak, Oray Eğin' in dediği gibi, seyahat hanut değil alın teri ;)
Her ne kadar Cihangir, Beyoğlu, Taksim civarı mekanlardan pek hazetmesemde, yandaki resimlerde de görüldüğü gibi içeri girer girmez sizi başka bir boyuta geçiren farklı dekorasyonu ve aynı Limonlu Bahçe' deki bahçeye girişteki hissi yaşatan şirin bahçesi ile yeni ve pek de keşfedilmemiş bir yer olmasından ötürü tavsiye edeceğim bir yer Sota. İç mekan gerçekten çok çok büyük, büyük giriş kapısından başlayarak birbirinden farklı dekore edilmiş ve köşedeki kuyruklu piyanosuyla ortam sanki bir film setini andırıyor. Hemen belirteyim eğer çalmayı biliyorsanız çekinmeden piyanonun başına oturup yeteneklerinizi sergileyebilirsiniz. Ayrıca iç mekan duvarlarında Ara Güler' in objektifinden "Sota Yerler" isimli bir sergi de yer alıyor. Bunda mekanın ortaklarından birinin Ara Güler ile çalışmasının payı büyük elbette..
Adından da anlaşılacağı üzere kıyıda köşede kalmış mekan, pek yol üstü uğrak yerlerinden değil, şu sıralar sobe yemek istemeyenlerin favorisi olabilir. Tam Cihangir' den Çukurcuma' ya inen yokuşta, sağdaki çıkmaz sokakta yer alıyor. Cihangir' deki meşhur ve kalabalık mekanların tersine hem personel, hem de müşteri kitlesi olarak sıcakkanlı bir ortam var, kendini beğenmişlikten uzak havası kendinizi rahat hissetmenizi sağlıyor. Servis hafiften ağır olsa da iyi niyetli ve güleryüzlü çalışanlar bu açığı kapatıyor.
Hem bahçede hem de iç mekanda oluşturulan birbirinden bağımsız oturma grupları ister yemek, ister çay kahve, ister kitap okuma için konuşlanabileceğiniz bölümler yaratmış. Rahatsız edilmeden sakin bir ortamda uzun saatler geçirebilirsiniz.
Menü zengin sayılabilecek genişlikte, dünya mutfağından tanıdık yemekler, salatalar, ara sıcaklar dışında ülkemizin yerel lezzetlerinden örneklerde var ve hoşuma giden bir detay; istediğiniz saatte kahvaltı veriyorlar aklınızda olsun.
Açık adres; Altıpatlar Sok. Çubukçu Çıkmazı 3A, Çukurcuma Tel: 293 53 00
Sote yer arayanlara şiddetle tavsiye olunur, gittiğinizde Civeleği sorun, benden de selam söyleyin ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder